„Drive EVolution” – MG4 Electric sărbătorește lansarea sa în România

12/01/2023
  • MG4 Electric este de acum disponibil pe piața din România în versiunileExplore și Excite, cu un preț de bază începând de la 31.400 EUR*
  • Noul modelhatchback oferă o putere de 170 CP sau 204 CP kW și o autonomie WLTP de 350 Km, respectiv 450 kilometri**
  • Dimensiuni compacte, design sportiv cu linii uimitoare și accente evidențiate suplimentar de cele peste 200 de LED-uri
  • Obiectivul MG Motor este de a avea o gamă de zece modele în portofoliul său de produse în anul 2025

București, 1 decembrie 2023 - Lansarea în România a modelului MG4 Electric: hatchback-ul compact, 100% electric, marchează o nouă bornă pe traiectoria ascendentă a MG Motor. MG4 Electric este primul dintr-o serie de modele MG bazate pe noua platformă inteligentă MSP („Modular Scalable Platform”) dezvoltată de compania-mamă - SAIC Motor – ceea ce o face cea mai importantă mașină MG de până în prezent. Oferă dimensiuni impresionant de compacte și design excepțional, un comportament excelent de condus, un nivel ridicat de eficiență electrică, sisteme inovatoare de asistență a șoferului și o experiență excelentă de utilizare.

MG4 Electric intră pe piața românească în importantul segment C cu o gamă formată din trei versiuni. Modelul entry-level este MG4 Electric Explore cu o capacitate a bateriei de 51 kWh, o autonomie de până la 350 km în ciclul WLTP și un motor electric spate care furnizează 125 kW (170 CP). Prețul în România pentru această versiune este de 31.400 EURO cu TVA inclus. Versiunile MG4 Electric Excite și MG4 Electric Exclusive au fiecare o baterie de 64 kWh și un motor electric de 150 kW (204 CP). Acest lucru permite modelului Excite să ofere o autonomie de până la 450 km, la un preț de 35.900 EURO cu TVA inclus. Acestea sunt prețurile de listă, din care nu s-au scăzut bonificațiile aferente programelor Rabla si Rabla Plus. Prețul pentru modelul Exclusive va fi comunicat la o data ulterioară.


Design sportiv, impresionant


Designul dinamic al modelului MG4 Electric este rezultatul dezvoltării globale, care implică studiourile de design SAIC Motor Design Center din Shanghai, Advanced Design Studio din Londra și Royal College of Art, situat tot în capitala britanică. Având o lungime de 4.287 mm, o lățime de 1.836 mm și doar 1.504 mm înălțime, hatchback-ul cu cinci uși se încadrează perfect în peisajul competitive al clasei C. Ampatamentul său lung, de 2.705 mm, oferă proporții atractive și mult spațiu interior – chiar și pentru o familie cu cinci persoane. Capacitatea portbagajului are un volum între 350 și 1.165 litri.


Farurile uimitoare și indicatoarele de semnalizare verticale înclinate conferă modelului MG4 Electric un aspect frontal inconfundabil, evidențiat de 28 de LED-uri și șase benzi verticale din fibră optică. Trei unități pentru lămpile de ceață și faza scurtă sunt combinate cu lumini de semnalizare cu tehnologie LED. Influența acestor linii continuă până la partea posterioară, cu stopurile sale complexe cu tehnologie LED printr-un design diversificat al marginilor luminoase corespunzătoare. 172 de LED-uri și o bandă luminoasă în partea din spate care se întinde pe toată lățimea automobilului accentuează în plus elementele optice. Plafonul în două tonuri de culoare și aerodinamica sa sofisticată fac tranziția către un spoiler de plafon dublu, extinzând optic linia mașinii și îmbunătățind aerodinamica.
În funcție de versiunea modelului, coeficientul de aerodinamică este între 0,27 și 0,287 Cw, datorită configurației active a aplicării aerului de răcire în grila frontală (în cazul versiunii Excite). Atunci când este nevoie de mai puțin aer de răcire, acesta închide orificiul de admisie a aerului, îmbunătățind performanța aerodinamică cu până la 30% și extinzând autonomia cu până la 10%. Designul de tip „Tomahawk” al jantelor din aliaj de 17 inch – disponibil într-o schemă bicoloră pentru modelele Excite și Exclusive – este, de asemenea, optimizat aerodinamic, reducând consumul de energie în combinație cu anvelopele cu rezistență scăzută 215/55 R17 de la Continental. MG4 Electric este disponibil în următoarele culori ale caroseriei: Pebble Black, Dover White, Medal Silver, Andes Grey, Diamond Red, Brighton Blue și Fizzy Orange.
Interiorul generos al modelului MG4 Electric a fost proiectat în mod deliberat într-un mod minimalist, subliniind principiile de bază ale simplității, tehnologiei și calității. Cabina maximizează spațiul disponibil cu panouri de instrumente și elemente de control simple, folosind materiale de înaltă calitate și proiectare atentă. În versiunea Exclusive, designul plutitor al consolei centrale creează mai mult spațiu și integrează funcții utile, precum plasarea smartphone-ului și încărcarea wireless. Înălțimea și poziția volanului cu spițe duble sunt reglabile. Volanul este disponibil cu finisaj din piele în versiunea Excite și este încălzit în versiunea Exclusive. De asemenea, oferă un design minimalist al cheii funcționale MG Motor. Versiunea Exclusive oferă și scaune față încălzite, în timp ce scaunul șoferului are șase opțiuni de configurare electrică.
Cea mai subțire baterie din clasa sa și performanță electrică excelentă
Bateria inovatoare „ONE PACK” formează baza pentru aspectul vizual dinamic al modelului MG4 Electric. Dispunerea orizontală a celulelor bateriei are ca rezultat o înălțime de doar 110 mm, ceea ce o face cea mai subțire baterie din clasa sa – chiar mai mică decât o cutie de Coca-Cola, de exemplu, și permite o înălțime superioară la

interior cu o înălțime mai mică a automobilului. Bateria face parte din platforma MSP pentru automobile electrice, dezvoltată de compania-mamă SAIC Motor. Structura inteligentă și modulară a arhitecturii oferă o serie de avantaje în ceea ce privește flexibilitatea, utilizarea spațiului, siguranța și experiența de condus. Structura este scalabilă și potrivită pentru ampatamente între 2.650 și 3.100 mm. Aceasta susține proiectarea diferitelor componente ale caroseriei pentru diferite segmente pe aceeași platformă, de la modele hatchback și notchback până la SUV-uri, camionete și chiar mașini sport.
MG4 Electric este primul automobil al mărcii din Europa bazat pe platforma MSP și va fi oferit inițial cu două versiuni de baterii. Versiunea standard MG4 Electric combină o baterie de 51 kWh cu un motor electric de 125 kW (170 CP) montat pe puntea spate care acţionează roţile din spate. Acest model entry-level accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde, atinge o viteză maximă de 160 km/h și oferă o autonomie de până la 350 km în ciclul WLTP. Performanța de încărcare cu curent alternativ (AC) la un punct de încărcare public este de 6,6 kW, în timp ce bateria poate fi încărcată rapid cu curent continuu (DC) cu o viteză de până la 117 kW. În acest din urmă caz, bateria poate fi încărcată de la 10 la 80 la sută în 40 de minute.
Versiunile Excite și Exclusive au o baterie de 64 kWh și un motor de 150 kW (204 CP) care antrenează roțile din spate. Acestea oferă un sprint de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde și ating o viteză maximă de 160 km/h. Autonomia WLTP este stabilită la 450 km (435 km pentru versiunea Exclusive). Un încărcător de bord (AC) de 11 kW este oferit în dotarea standard pentru ambele modele. Între timp, bateria poate fi încărcată rapid (DC) de la 10 la 80% în 35 minute, cu o viteză de până la 135 kW - oferind suficientă putere pentru aproximativ 300 km în 32 de minute de încărcare. În plus, toate cele trei versiuni au un cuplu maxim de 250 Nm.


Manevrabilitate remarcabilă și echilibru optim


Cu motorul amplasat în partea din spate și tracțiunea pe roțile din spate, însoțite de o distribuție echilibrată a greutății 50:50, modelul MG4 Electric oferă o manevrabilitate și o plăcere de condus remarcabile. La fel ca automobilele mai mari de la producători europeni premium, MG Motor folosește o punte față MacPherson pentru modelul MG4 Electric și o suspensie complexă cu cinci brațe pentru fiecare roată a punții spate. Împreună cu o servodirecție electrică cu două pinioane de la Bosch, care ajustează rapid și precis forța direcției la viteza automobilului în timp real – de la o direcție ușoară la viteză mică la o direcție mai grea la viteze mai mari – și trei moduri configurabile de condus (Light, Standard, Sport), șasiul oferă un comportament de condus direct și stabil. În oraș, MG4 Electric este foarte agil și ușor de manevrat, cu o rază de bracare de doar 10,6 metri.
Sistemul de frânare Continental cu patru discuri de frână, care este reglabil în trei moduri (Confort, Normal și Sport) asigură, de asemenea, o decelerare excelentă. Distanța de frânare de la 100 km/h este mai mică de 37 de metri. De asemenea, motorul electric este capabil să frâneze modelul MG4 Electric și să recupereze energie la diferite niveluri.
Sistemul „MG Pilot” cu control adaptiv al vitezei și distanței, asistență pentru blocajele în trafic și pentru controlul benzii în dotarea standard MG4 Electric folosește o serie de sisteme avansate de asistență și siguranță pentru șofer.

Pe lângă sistemul de avertizare pentru coliziunea frontală (FCW - Front Collision Warning) și frânarea automată de urgență (AEB - Automatic Emergency Braking), toate versiunile oferă, de asemenea, sistemul de control adaptiv al vitezei de croazieră (ACC), asistență pentru blocajele de trafic (TJA), sistemul de avertizare pentru părăsirea benzii de rulare (LDW - Lane Departure Warning) și sistemul de asistență pentru menținerea benzii de circulație (LKA) în dotarea standard , grupate sub denumirea MG Pilot și care permit un anumit grad de conducere autonomă. Acestora li se alătură sistemul de control inteligent al farurilor (IHC - Intelligent Headlamp Control) și sistemul de asistență pentru viteză (SAS - Speed Assist System) cu recunoaștere a semnelor de circulație.
În versiunea de echipare MG4 Electric Exclusive, sistemul MG Pilot are în plus sistemele „Blind Spot Detection” (BSD) și „Lane Change Assist” (LCA). În plus, acestea avertizează șoferul despre traficul din spatele automobilului datorită sistemului „Rear Cross Traffic Alert” (RCTA) și oferă asistență cu privire la traficul din sens opus la deschiderea ușilor datorită sistemului „Door Opening Warning” (DOW). De asemenea, este disponibil sistemul „Unsteady Driving Warning” (UDW). O cameră de 360 de grade arată șoferului mediul ambiant din jurul modelului MG4 Electric pe display-ul din panoul de bord.
MG4 Electric a obținut cea mai înaltă evaluare – 5 stele - în urma rundei de teste de siguranță Euro NCAP
Ca parte a procesului riguros de testare - care evaluează siguranța copiilor și adulților, protecția utilizatorilor vulnerabili din trafic și funcțiile de asistență pentru siguranța automobilelor - Euro NCAP a acordat cinci stele tuturor versiunilor actuale ale modelului MG4, Standard, Comfort și Luxury. De asemenea, evaluarea Euro NCAP marchează primul rezultat al testului care implică platforma scalabilă modulară (MSP) de la MG.


Experiență de utilizare zilnică la nivel ridicat și conectivitate modernă


Modelul MG4 Electric oferă un nivel ridicat al experienței de utilizare zilnice, cu mult spațiu pentru până la cinci pasageri și numeroase opțiuni de depozitare. O pompă de căldură suplimentară disponibilă pentru versiunea Exclusive face sistemul de climatizare și mai eficient. Bateria automobilului poate acționa chiar și ca o bancă de alimentare mobilă ("Vehicle-to-load") prin furnizarea de energie către dispozitive externe, cum ar fi biciclete electrice, smartphone-uri și computere, cu ajutorul unui cablu adaptor.

MG4 Electric are un panou de bord digital de 7 inch pentru informații cheie, precum și un ecran de infotainment plutitor de 10,25 inch. Acesta poate fi folosit pentru a controla sistemul de conectivitate MG iSMART, care conectează și smartphone-uri folosind aplicațiile Apple CarPlay și Android Auto, diverse funcții ale automobilului, profilurile de conducere, aer condiționat și gestionarea încărcării bateriei.


Nivelurile de condus sunt selectate electric printr-un buton rotativ de pe consola centrală plutitoare. Modelul MG iSMART oferă, de asemenea, un sistem de navigație care permite rutarea în timp real cu suport online pentru versiunea Exclusive, cu control vocal și acces de la distanță folosind aplicația iSMART.